EN L'ESPORT

Un dels principals objectius és fomentar la participació de les dones a l'àmbit de l'activitat física i esport en igualtat de condicions, superar els obstacles i aconseguir igualtat de gènere en aquest àmbit de la vida.

Per aconseguir-ho ens cal la participació de tothom: organismes públics i privats, federacions, clubs, universitats, etc., i de tota la societat.

EN EL FUTBOL

El masclisme i la idea tradicional del futbol com un esport masculí deixa en una posició de desigualtat a les dones.

Ells juguen a futbol, elles a futbol femení. Aquest simple distintiu diu molt de la situació actual que viuen les dones al món de l'esport. Les esportistes pateixen constantment situacions de masclisme, cosa que s'accentua especialment en el cas del futbol, que és considerat "l'esport d'homes" per excel·lència. El masclisme es presenta de moltes maneres. D'una banda, les esportistes compten amb molt poca representació als mitjans de comunicació i quan hi apareixen es tendeix a cosificar-les i parlar més del seu físic que de les seves fites esportives. D'altra banda, trobem una clara diferència entre els equips masculins i els femenins: pitjors horaris d'entrenament, pitjors equipacions, dificultats amb els patrocinadors, comparacions constants entre homes i dones i càntics o insults referits a elles.

Una diferència clara entre homes i dones professionals del futbol és el salari que reben anualment. D'entrada, els sous dels futbolistes són desorbitats, "és una cosa extraordinària, els sous que cobren els futbolistes estan per sobre de qualsevol sou mitjà" afirma Ferrer. Tot i així, la diferència salarial entre jugadors i jugadores és abismal, tant és així que cada jugador del Reial Madrid va cobrar 300.000€ per guanyar la lliga, mentre que cada jugadora de l'Atlético de Madrid en va cobrar tan sols 54 per la mateixa fita.


https://cat.elpais.com/cat/2019/05/16/deportes/1558029365_949390.html

Grup de informatica les digitalis 
Ies d'auro 
Creado con Webnode
¡Crea tu página web gratis!